Nyheder
2011-11-04
Vores nye RoboCard Wiki er i luften. Her vil vi fremover placere al den tekniske dokumentation, vejledninger og links til projekteksempler mv.

  

2011-10-25
Vi har nu fået RoboCard v1.11 print hjem. i Forhold til RoboCard v1.1 er der kun enkelte grafiske ændringer. Diagrammet er det samme.
  

De første 250 stk. RoboCard v1.1 print er lige ankommet fra produktionen. RoboCard v1.1 ligner v1.0 meget, men der er alligevel sket en række mindre forbedringer og ændringer. Læs mere om ændringerne på RoboCard Wiki'en.

2011-03-07
De første 250 stk. RoboCard v1.1 print er lige ankommet fra produktionen. RoboCard v1.1 ligner v1.0 meget, men der er alligevel sket en række mindre forbedringer og ændringer. Læs mere om ændringerne på RoboCard Wiki'en.

2010-11-01
Bitten og Mads Clausen Fond har støttet klargøringen af DogmeBot projektet til brug i aktiviteter og projekter på gymnasieniveau. Det er vi rigtig glade for, og det betyder blandt andet, at vi nu kan udvikle et Bluetooth modul til RoboCard, så man kan kommunikere med det fra eks. en Android telefon :-)

2010-09-01
RoboCard er i august måned blevet testet af en række ingeniørstuderende på Syddansk Universitet. Kortet er blevet brugt i to sommerkurser, hvor de studerende har bygget DogmeBots og skrevet software til dem.

2010-07-24
De sidste par måneder har vi arbejdet hårdt på at få færdiggjort RoboCard v1.0 printpladen. Første sending med 100 stk. print er endelig ankommet fra printfirmaet, så nu går det stærkt med at teste printet og udvikle software til det.

  
2010-06-18
Så er websitet for DogmeBot og RoboCard i luften. I løbet af de næste uger vil vi fylde siderne med masser af information.

2010-06-01
Der er nu gået et halvt år siden den første prototype af DogmeBot så dagens lys. I løbet af det halve år har ideen og tankerne udviklet sig meget. Herunder er en foreløbig definition af projektet:

DogmeBot er et robotbyggesæt, der gennem leg kan vække og støtte en spirende nysgerrighed og interesse for natur- og ingeniørvidenskab. Der findes allerede talrige robotter og robotbyggeæt til undervisning og leg, men DogmeBot adskiller sig markant på følgende områder:
  • DogmeBot skal være en "rigtig" robot, dvs. den sanser det miljø den bevæger sig i og herudfra træffer beslutning om, hvordan den skal reagere: sanse -> beslutte -> reagere
  • DogmeBot skal have et meget simpelt og enkelt design, så det er muligt for den interesserede at lære om og forstå virkemåden og opbygningen af de enkelte moduler og komponenter.
  • DogmeBot skal være et afsluttet projekt forstået sådan, at byggesættet kan stå alene. Samtidig skal RoboCard computeren kunne inspirere og motivere til videre leg og udforskning af mulighederne indenfor naturvidenskab og teknologi.
  • DogmeBot skal kunne bygges af skoleelever fra det 7. klassetrin med støtte fra underviseren, og skal samtidig kunne give værdi helt frem til niveauet for ingeniørstuderende på bacheloruddannelsen.
  • DogmeBot skal være tilgængelig for alle interesserede. Byggesættet skal derfor være så billigt som muligt og kræve mindst muligt værktøj til arbejdet. Målsætningen er en pris i området 100-150 kr.
2009-12-18
Få dage efter den første prototype stod v0.2 klar. Breadboardet er blevet udskiftet med et lille prototype print, og computeren er nu en lidt mindre Atmel ATmega8.

  


2009-12-14
Her blev den første DogmeBot prototype v0.1 bygget. Køretøjet blev bygget af pap fra en gammel papkasse, og få elektronikken blev sat op på et breadboard. Softwaren virker sådan, at DogmeBot kører efter lyset fra en lommelygte. Computeren var en Atmel ATmega32.

  


2009
I løbet af sommeren og efteråret blev den første RoboCard prototype opbygget på hulprint. Prototypen blev i første omgang brugt til forsøg med lavt strømforbrug ifb. med dataopsamling og kommunikation (sensor netværk), og blev senere udgangspunktet for RoboCard.